Την αισιοδοξία και τη βεβαιότητα ότι η κρίσιμη εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου θα είναι νικηφόρα και θα οδηγήσει σε προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας για δικαιοσύνη παντού, εξέφρασαν σήμερα τοπικά στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος στη Μεσσηνία.

Σε εκδήλωση στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο “Rex”, επικρίθηκε έντονα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τονίστηκε η ανάγκη της πολιτικής αλλαγής με τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, που θα υπηρετήσει  τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.


Ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Γιώργος Μακρής είπε ότι “το ψηφοδέλτιο που θα δώσει τη μάχη, είναι ανανεωμένο σε μεγάλο βαθμό και αποτελείται από έμπειρους ανθρώπους”.

Η τέως βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη μίλησε για κρίσιμη εκλογική μάχη και για κατάρρευση του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Επέκρινε την κυβέρνηση της Ν.Δ. για την ακρίβεια, τις ανισότητες, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, τις απώλειες ανθρώπων από τον κορονοϊό εκτός ΜΕΘ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την αισχροκέρδεια, το σκάνδαλο των υποκλοπών, την διαφθορά Πάτσηδων και “γαλάζιων ακριδών”.

Επεσήμανε “την ανάγκη να ηττηθεί και να φύγει η επικίνδυνη, η χειρότερη κυβέρνηση” κι εξέφρασε αισιοδοξία για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτικής συμμαχίας, κυβέρνησης ευρείας αποδοχής χωρίς την περιπέτεια των συνεχόμενων εκλογών.
Η Γ. Κοζομπόλη στάθηκε στη δημιουργία μιας κυβέρνησης, “που θα αντιμετωπίσει την ακρίβεια, θα ενισχύσει μισθούς και συντάξεις, θα ρυθμίσει τα χρέη, θα διαμορφώσει νέο παραγωγικό μοντέλο, θα δημιουργήσει ισχυρό κοινωνικό κράτος με ισχυρή μεταρρύθμιση στη δημόσια υγεία και το σύνθημα δικαιοσύνη παντού να αποκτήσει σάρκα και οστά”.
Η υποψήφια βουλευτής Μαρία Βεργινάδη χαρακτήρισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και παρατήρησε πως “η κυβέρνηση Τσίπρα θα φέρει τη δικαιοσύνη παντού”. Δήλωσε ότι εγγύηση αποτελεί το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης Τσίπρα στη Μεσσηνία και προέτρεψε τους νέους “η οργή και ο θυμός τους να γίνει έμπρακτο βήμα αλλαγής στη ζωή τους”.


Περισσότερα στο eleftheriaonline.gr